Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leiophyllum, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit, donkerroze knop en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een vochtige tot natte, zure, voedselarme veengrond en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Leiophyllum buxifolium? De Leiophyllum buxifolium is ook wel bekend als Leiophyllum. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Leiophyllum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Leiophyllum buxifolium? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leiophyllum niet!

  • Nederlandse naam: Leiophyllum Wetenschappelijke naam: Leiophyllum buxifolium Type plant: Heester
  • Geslacht: Leiophyllum Familie: Ericaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee