Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lepeltjesboom, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselarme, vochthoudende zandige of veenhoudende bodem met een zwakzure tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Kalmia latifolia? De Kalmia latifolia is ook wel bekend als Lepeltjesboom. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Lepeltjesboom is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Kalmia latifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lepeltjesboom niet!

  • Nederlandse naam: Lepeltjesboom Wetenschappelijke naam: Kalmia latifolia Type plant: Heester
  • Geslacht: Kalmia Familie: Ericaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee