Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Smalbladige lepelboom, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een vochtige tot natte, zure, voedselarme veengrond en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Kalmia angustifolia? De Kalmia angustifolia is ook wel bekend als Smalbladige lepelboom. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Smalbladige lepelboom is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Kalmia angustifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Smalbladige lepelboom niet!

  • Nederlandse naam: Smalbladige lepelboom Wetenschappelijke naam: Kalmia angustifolia Type plant: Heester
  • Geslacht: Kalmia Familie: Ericaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee