Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Itea, familie van de Iteaceae. De bloemkleur is geurend roomwit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een een vochtige tot natte, zure, humusrijke bodem en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Itea virginica 'Henry's Garnet'? De Itea virginica 'Henry's Garnet' is ook wel bekend als Itea. Deze Iteaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Itea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Itea virginica 'Henry's Garnet'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Itea niet!

  • Nederlandse naam: Itea Wetenschappelijke naam: Itea virginica 'Henry's Garnet' Type plant: Heester
  • Geslacht: Itea Familie: Iteaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee