Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Indigoplant, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Bent u op zoek naar Indigofera kirilowii? De Indigofera kirilowii is ook wel bekend als Indigoplant. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Indigoplant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Indigofera kirilowii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Indigoplant niet!

  • Nederlandse naam: Indigoplant Wetenschappelijke naam: Indigofera kirilowii Type plant: Heester
  • Geslacht: Indigofera Familie: Fabaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee