Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pluimhortensia, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hydrangea paniculata 'Grandiflora'? De Hydrangea paniculata 'Grandiflora' is ook wel bekend als Pluimhortensia. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Pluimhortensia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea paniculata 'Grandiflora'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pluimhortensia niet!

  • Nederlandse naam: Pluimhortensia Wetenschappelijke naam: Hydrangea paniculata 'Grandiflora' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hydrangea Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee