Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fluweelhortensia, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is lila en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hydrangea aspera subsp. sargentiana? De Hydrangea aspera subsp. sargentiana is ook wel bekend als Fluweelhortensia. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Fluweelhortensia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea aspera subsp. sargentiana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Fluweelhortensia niet!

  • Nederlandse naam: Fluweelhortensia Wetenschappelijke naam: Hydrangea aspera subsp. sargentiana Type plant: Heester
  • Geslacht: Hydrangea Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Lila
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee