Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klimhortensia, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hydrangea anomala subsp. petiolaris? De Hydrangea anomala subsp. petiolaris is ook wel bekend als Klimhortensia. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Klimhortensia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea anomala subsp. petiolaris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Klimhortensia niet!

  • Nederlandse naam: Klimhortensia Wetenschappelijke naam: Hydrangea anomala subsp. petiolaris Type plant: Heester
  • Geslacht: Hydrangea Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee