Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Heemstroos, familie van de Malvaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'? De Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' is ook wel bekend als Heemstroos. Deze Malvaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Heemstroos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Heemstroos niet!

  • Nederlandse naam: Heemstroos Wetenschappelijke naam: Hibiscus syriacus 'Oiseau Bleu' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hibiscus Familie: Malvaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee