Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Klimop, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn glimmendgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 175 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Met opvallende vruchten. Zwart Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hedera helix 'Arborescens'? De Hedera helix 'Arborescens' is ook wel bekend als Klimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 175 centimeter. De Klimop is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera helix 'Arborescens'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Klimop niet!

  • Nederlandse naam: Klimop Wetenschappelijke naam: Hedera helix 'Arborescens' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hedera Familie: Araliaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 175 Giftig: Nee