Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaanse toverhazelaar, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 450 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Hamamelis virginiana? De Hamamelis virginiana is ook wel bekend als Amerikaanse toverhazelaar. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 450 centimeter. De Amerikaanse toverhazelaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hamamelis virginiana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Amerikaanse toverhazelaar niet!

  • Nederlandse naam: Amerikaanse toverhazelaar Wetenschappelijke naam: Hamamelis virginiana Type plant: Heester
  • Geslacht: Hamamelis Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 450 Giftig: Nee