Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vingerplant, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Met opvallende vruchten. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Fatsia japonica? De Fatsia japonica is ook wel bekend als Vingerplant. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Vingerplant is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fatsia japonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vingerplant niet!

  • Nederlandse naam: Vingerplant Wetenschappelijke naam: Fatsia japonica Type plant: Heester
  • Geslacht: Fatsia Familie: Araliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee