Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Olijfwilg, familie van de Elaeagnaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn groen met geel. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge'? De Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge' is ook wel bekend als Olijfwilg. Deze Elaeagnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Olijfwilg is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Olijfwilg niet!

  • Nederlandse naam: Olijfwilg Wetenschappelijke naam: Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge' Type plant: Heester
  • Geslacht: Elaeagnus Familie: Elaeagnaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee