Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rood peperboompje, familie van de Thymelaeaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Daphne mezereum f. alba? De Daphne mezereum f. alba is ook wel bekend als Rood peperboompje. Deze Thymelaeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Rood peperboompje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Daphne mezereum f. alba? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rood peperboompje niet!

  • Nederlandse naam: Rood peperboompje Wetenschappelijke naam: Daphne mezereum f. alba Type plant: Heester
  • Geslacht: Daphne Familie: Thymelaeaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee