Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Steenroosje, familie van de Thymelaeaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Daphne cneorum? De Daphne cneorum is ook wel bekend als Steenroosje. Deze Thymelaeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Steenroosje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Daphne cneorum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Steenroosje niet!

  • Nederlandse naam: Steenroosje Wetenschappelijke naam: Daphne cneorum Type plant: Heester
  • Geslacht: Daphne Familie: Thymelaeaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee