Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselarme, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Cytisus x praecox 'Allgold'? De Cytisus x praecox 'Allgold' is ook wel bekend als Brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Brem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cytisus x praecox 'Allgold'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brem niet!

  • Nederlandse naam: Brem Wetenschappelijke naam: Cytisus x praecox 'Allgold' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cytisus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee