Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortarme aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in het openbaar groen en grote tuinen. Deze plant stelt weinig eisen aan de standplaats. Vrij droge, voedselarme, zwak zure grond is al voldoende. Een vochthoudende bodem met wat humus erin vindt ze wel prettiger. Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Cytisus scoparius? De Cytisus scoparius is ook wel bekend als Brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Brem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cytisus scoparius? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brem niet!

  • Nederlandse naam: Brem Wetenschappelijke naam: Cytisus scoparius Type plant: Heester
  • Geslacht: Cytisus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee