Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Meidoorn, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Crataegus persimilis 'Splendens'? De Crataegus persimilis 'Splendens' is ook wel bekend als Meidoorn. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 800 centimeter. De Meidoorn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Crataegus persimilis 'Splendens'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Meidoorn niet!

  • Nederlandse naam: Meidoorn Wetenschappelijke naam: Crataegus persimilis 'Splendens' Type plant: Heester
  • Geslacht: Crataegus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 800 Giftig: Nee