Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Coriaria, familie van de Coriariaceae. De bloemkleur is roodachtig en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Coriaria japonica? De Coriaria japonica is ook wel bekend als Coriaria. Deze Coriariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Coriaria is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Coriaria japonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Coriaria niet!

  • Nederlandse naam: Coriaria Wetenschappelijke naam: Coriaria japonica Type plant: Heester
  • Geslacht: Coriaria Familie: Coriariaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee