Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Europese blazenstruik, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Met opvallende vruchten. Groen Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Colutea arborescens? De Colutea arborescens is ook wel bekend als Europese blazenstruik. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Europese blazenstruik is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Colutea arborescens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Europese blazenstruik niet!

  • Nederlandse naam: Europese blazenstruik Wetenschappelijke naam: Colutea arborescens Type plant: Heester
  • Geslacht: Colutea Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee