Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Geelwitte moerasbloem, familie van de Limnanthaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant:
Zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Geeft de voorkeur aan humusrijke grond. Deze eenjarige plant verlangt een licht beschaduwd plekje en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Goed te gebruiken als perkplant. Laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Limnanthes douglasii var. sulphurea? De Limnanthes douglasii var. sulphurea is ook wel bekend als Geelwitte moerasbloem. Deze Limnanthaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Geelwitte moerasbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Limnanthes douglasii var. sulphurea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Geelwitte moerasbloem niet!

  • Nederlandse naam: Geelwitte moerasbloem Wetenschappelijke naam: Limnanthes douglasii var. sulphurea Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Limnanthes Familie: Limnanthaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee