Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlijtig liesje, familie van de Balsaminaceae. De bloemkleur is paarsroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant:
Zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Deze eenjarige plant verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Ook geschikt voor potten en bloembakken. Goed te gebruiken als perkplant. Laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Impatiens walleriana 'Rose'? De Impatiens walleriana 'Rose' is ook wel bekend als Vlijtig liesje. Deze Balsaminaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Vlijtig liesje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Impatiens walleriana 'Rose'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlijtig liesje niet!

  • Nederlandse naam: Vlijtig liesje Wetenschappelijke naam: Impatiens walleriana 'Rose' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Impatiens Familie: Balsaminaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee