Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ivoordistel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is zilvergrijs en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze tweejarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Eryngium giganteum 'Silver Ghost'? De Eryngium giganteum 'Silver Ghost' is ook wel bekend als Ivoordistel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Ivoordistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eryngium giganteum 'Silver Ghost'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ivoordistel niet!

  • Nederlandse naam: Ivoordistel Wetenschappelijke naam: Eryngium giganteum 'Silver Ghost' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Eryngium Familie: Apiaceae Bloemkleur: Grijs
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee