Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cosmos, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is licht roze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant:
Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Van oorsprong is het een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Cosmos bipinnatus 'Daydream'? De Cosmos bipinnatus 'Daydream' is ook wel bekend als Cosmos. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Cosmos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cosmos bipinnatus 'Daydream'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Cosmos niet!

  • Nederlandse naam: Cosmos Wetenschappelijke naam: Cosmos bipinnatus 'Daydream' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Cosmos Familie: Asteraceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee