Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Browallia, familie van de Solanaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant:
Zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Deze eenjarige plant verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Ook geschikt voor potten en bloembakken. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bent u op zoek naar Browallia americana 'Skyblue'? De Browallia americana 'Skyblue' is ook wel bekend als Browallia. Deze Solanaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Browallia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Browallia americana 'Skyblue'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Browallia niet!

  • Nederlandse naam: Browallia Wetenschappelijke naam: Browallia americana 'Skyblue' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Browallia Familie: Solanaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee