Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse larix, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Larix kaempferi? De Larix kaempferi is ook wel bekend als Japanse larix. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Japanse larix is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Larix kaempferi? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse larix niet!

  • Nederlandse naam: Japanse larix Wetenschappelijke naam: Larix kaempferi Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Larix Familie: Pinaceae Bladkleur: Blauw, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee