Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Europese larix, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 3000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Larix decidua? De Larix decidua is ook wel bekend als Europese larix. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 3000 centimeter. De Europese larix is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Larix decidua? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Europese larix niet!

  • Nederlandse naam: Europese larix Wetenschappelijke naam: Larix decidua Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Larix Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 3000
  • Giftig: Nee