Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Jeneverbes, familie van de Cupressaceae. De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Juniperus communis 'Horstmann'? De Juniperus communis 'Horstmann' is ook wel bekend als Jeneverbes. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Jeneverbes is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Juniperus communis 'Horstmann'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Jeneverbes niet!

  • Nederlandse naam: Jeneverbes Wetenschappelijke naam: Juniperus communis 'Horstmann' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Juniperus Familie: Cupressaceae Bladkleur: Blauw
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 150
  • Giftig: Nee