Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ginkgo, familie van de Ginkgoaceae. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 2000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Ginkgo biloba? De Ginkgo biloba is ook wel bekend als Ginkgo. Deze Ginkgoaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 2000 centimeter. De Ginkgo is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ginkgo biloba? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ginkgo niet!

  • Nederlandse naam: Ginkgo Wetenschappelijke naam: Ginkgo biloba Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Ginkgo Familie: Ginkgoaceae Bladkleur: Grijs, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 2000
  • Giftig: Nee