Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse cipres, familie van de Taxodiaceae. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana'? De Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' is ook wel bekend als Japanse cipres. Deze Taxodiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Japanse cipres is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse cipres niet!

  • Nederlandse naam: Japanse cipres Wetenschappelijke naam: Cryptomeria japonica 'Monstrosa Nana' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Cryptomeria Familie: Taxodiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 150
  • Giftig: Nee