Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cider-eucalyptus, familie van de Myrtaceae. De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Korte periodes van droogte worden goed verdragen. Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Eucalyptus gunnii? De Eucalyptus gunnii is ook wel bekend als Cider-eucalyptus. Deze Myrtaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1000 centimeter. De Cider-eucalyptus is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eucalyptus gunnii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Cider-eucalyptus niet!

  • Nederlandse naam: Cider-eucalyptus Wetenschappelijke naam: Eucalyptus gunnii Type plant: Boom
  • Geslacht: Eucalyptus Familie: Myrtaceae Bladkleur: Blauw
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1000
  • Giftig: Nee