Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Reuzenkornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn witbont. De volwassen hoogte van deze kleine boom is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cornus controversa 'Variegata'? De Cornus controversa 'Variegata' is ook wel bekend als Reuzenkornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Reuzenkornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus controversa 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Reuzenkornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Reuzenkornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus controversa 'Variegata' Type plant: Boom
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee