Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode paardenkastanje, familie van de Hippocastanaceae. De bloemkleur is donkerrood en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Aesculus x carnea 'Briotii'? De Aesculus x carnea 'Briotii' is ook wel bekend als Rode paardenkastanje. Deze Hippocastanaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1500 centimeter. De Rode paardenkastanje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aesculus x carnea 'Briotii'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rode paardenkastanje niet!

  • Nederlandse naam: Rode paardenkastanje Wetenschappelijke naam: Aesculus x carnea 'Briotii' Type plant: Boom
  • Geslacht: Aesculus Familie: Hippocastanaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 1500 Giftig: Nee