Serres

Serres voor uw eigen kweek groente en fruit

Opzoek naar serres? Een serre in de tuin is voor vele tuinliefhebbers een echte must! In een serre heeft u namelijk voor diverse teelten veel mogelijkheden. Dankzij een serre kunt u gewassen eerder in het seizoen planten of zaaien zodoende zijn uw gewassen beschermd tegen invloeden van buiten. In een schuur valt niks te telen, veel te donker en te koud. En alleen een dak kan al best leuk en handig zijn maar daarmee hebben wind, regen en koele lucht nog vrij spel. Een kas is dus een bouwsel van licht materiaal dat de ruimte volledig afsluit. Een kas moet trouwens wel een deur hebben en minimaal 1 raam. Een serre kan van glas, plastiek folie of polycarbonaat zijn. Een glazen serre is echter vaak een stap te ver vanwege de hogere aanschafprijs. Daarom kunt u bij ons naast glazen serres ook plastieken serres en serres van Polycarbonaat kopen. Zo kunt u tegen een scherpe prijs genieten van de mogelijkheid om zelf producten te telen!

Plastieken serres

Een plastieken tunnelserre is snel op te bouwen en te verplaatsen. De folie is makkelijk en snel te vervangen en ook hangculturen behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt een plastieken tunnelserre tot een ideale aankoop voor enthousiaste tuinders.

Polycarbonaat serres

We hebben ook serres gemaakt van polycarbonaat. Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Een sterk, hard en doorzichtig materiaal. De belangrijkste eigenschap van polycarbonaat is de enorme stevigheid. Polycarbonaat is namelijk 250 keer sterker dan glas en het heeft een isolerende werking.  Polycarbonaat is alleen wel wat krasgevoeliger dan echt glas. Volgens één van onze leveranciers, Richel, doen deze serres bijna niet meer onder aan de glazen serres.

Glazen serres

Het gebruik van een glazen serre gaat boven alle andere types. Een glazen serre heeft uiteindelijk maar één nadeel: de aankoopprijs. Toch zijn er zeker met plastieken serres veel mogelijkheden, voor de hobby tuinder. 

Laat u altijd goed informeren over de mogelijkheden om teleurstelling te voorkomen. Onze specialisten delen hun passie graag met u. Kom dus gezellig langs in ons grote, maar toch gemoedelijke tuin- en decoratiecenter. Of bekijk alvast onze catalogus online.

 

Dit vindt u ook bij Famiflora:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Eigen kweek