Plantenwijzer

Vind uw favoriete plant snel en gemakkelijk!

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Palmboompje, familie van de Buxaceae. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Buxus sempervirens 'Rotundifolia'? De Buxus sempervirens 'Rotundifolia' is ook wel bekend als Palmboompje. Deze Buxaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Palmboompje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Buxus sempervirens 'Rotundifolia'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Palmboompje niet!

  • Nederlandse naam: Palmboompje Wetenschappelijke naam: Buxus sempervirens 'Rotundifolia' Type plant: Heester
  • Geslacht: Buxus Familie: Buxaceae Veelkleurig blad: Nee
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee