Plantenwijzer

Vind uw favoriete plant snel en gemakkelijk!

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vetkruid, familie van de Crassulaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn grijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Sedum 'Herbstfreude'? De Sedum 'Herbstfreude' is ook wel bekend als Vetkruid. Deze Crassulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Vetkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Sedum 'Herbstfreude'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vetkruid niet!

  • Nederlandse naam: Vetkruid Wetenschappelijke naam: Sedum 'Herbstfreude' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Sedum Familie: Crassulaceae Bloemkleur: Roze, Rood
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee