Recept voor een gezond gazon!

Recept voor een gezond gazon!

Graslarven zijn funest voor het gazon. De insecten eten van de graswortels, met als resultaat een zwakke en lelijke grasmat. Goed nieuws, want een beetje Pokon doet wonderen. De groenspecialist introduceert in het voorjaar van 2015 ‘Graslarven Weg!’, een nieuwe gazonvoeding met een natuurlijk kruidenextract. Graslarven vinden de graswortels dan te ‘pittig’ van smaak en vertrekken. Belangrijk: ‘Graslarven Weg!’ is geen bestrijdingsmiddel en veilig voor mens en dier.
 
Indirect
Als het gazon er niet meer frisgroen uitziet, kunnen graslarven als engerlingen en emelten de oorzaak zijn. Zeker wanneer er ook losliggende plaggen verschijnen. Die worden veroorzaakt doordat de larven graswortels van onderen afvreten en vogels wroeten naar deze insecten. Behandeling van het gras is belangrijk. ‘Graslarven Weg!’ van Pokon heeft een indirect effect op de larven van insecten die onder het gras leven. De wortels nemen de voeding met kruidenextract op en dat versterkt het afweersysteem van de grasplantjes. Graslarven hebben dankzij het kruidenextract minder trek in de graswortels en mijden een kruidig gazon. De voeding geeft daarnaast extra power aan het gras. Het gazon herstelt zich, kleurt weer groen en krijgt meer weerstand tegen ziekten en plagen.
 
Gebruiksaanwijzing
Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Besproei het gras daarna met water of strooi de korrels juist als er binnen 12 uur regen wordt voorspeld. Eventueel na drie maanden herhalen tot de overlast is verdwenen.
 
Ook last van graslarven of andere problemen met uw gazon? Kom langs in ons tuincentrum en wij voorzien u graag van een goed advies met als doel een stralend gazon om van te kunnen genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoenen voor Halloween en Sint Maarten

Halloween en Sint-Maarten zijn leuke feestdagen waar de kinderen van opvrolijken tijdens de donkere herfstdagen en deze nare coronatijd.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...