Top 9 droogteminnende planten

Top 9 droogteminnende planten

Het is de afgelopen tijd extreem lang warm en droog geweest. Het is niet onwaarschijnlijk dat we zulke perioden in de toekomst vaker gaan meemaken. Neem het zekere voor het onzekere en plant deze toppers die goed tegen zon en droogte kunnen.  

9 mooie en sterke planten voor een droge en zonnige plek

 • Blauw schapengras (Festuca glauca), medium hoog siergras
 • Blauweregen (Wisteria), sterke klimplant met geurende lilablauwe bloemtrossen
 • Ezelsoor (Stachys), grijsbladige bodembedekker met roze bloempjes
 • Hemelsleutel (Sedum), een vetplant in verschillende kleuren en formaten
 • Kattenkruid (Nepeta), grijsbladig struikje dat lang bloeit met lila bloemen
 • Lavendel, voor een mediterraan gevoel, een heerlijke geur en aantrekkelijk voor vlinders en andere insecten
 • Zonnehoed (Echinacea purpurea), wordt 100 tot 120 cm hoog en krijgt grote donkerroze bloemen met een oranjebruin hartje, bloeit eindeloos lang
 • Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei) een struik die tot 2 meter hoog kan worden, wintergroen en zelfs bestand tegen zilte zeewind
 • Heiligenbloem (Santolina), een struikje met fijn grijs ingesneden blad dat in juli gele bloemhoofdjes krijgt

Extra tips

 • Uiteraard zijn er nog veel meer tuinplanten, eenjarigen, kruiden en siergrassen die tegen zon en droogte kunnen. Kijk in ons tuincentrum in Moeskroen vooral bij de grijsbladige exemplaren. Veel ervan doen het opvallend goed in ‘zongedroogde’ omstandigheden, onder andere omdat grijs- en viltachtige bladeren vocht langer vasthouden. Naast vetplanten zijn er ook veel mediterrane (kruiden)planten die niet zo dorstig zijn.
 • Kijk in ons tuincentrum ook bij het ruime assortiment watergeefsystemen, van automatische sproeiers en zwenkers tot druppelslangen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...
Zo verwelkom je de egel in jouw tuin!

Dit is het ideale moment om de egel te helpen bij het bouwen van een schuilplaats voor de komende koude wintermaanden. Laat die bladeren dus maar dwarrelen, en zorg voor een egelpoortje in de tuin. Wil jij de egel ook helpen? Bekijk dan onze tips!

...Lees meer...