Groentrends 2018

Groentrends 2018

Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2018, zowel in het interieur als in de tuin? Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. We presenteren ze hier, zodat je alvast inspiratie kunt opdoen voor het nieuwe jaar.

Trend 1: Punk Rebooted

Het baldadige punktijdperk ligt ver achter ons, maar veel mensen hebben tegenwoordig weer behoefte aan een eigenzinnige, onconventionele woon- en leefstijl. Ook met de tuin wordt op een onorthodoxe manier omgegaan. Denk aan ruige, natuurlijke stukjes en borders die door harde materialen worden doorsneden. Boodschap: geef de natuur de vrijheid, al vervang je alleen al een terrastegel door beplanting. Verder horen hier stoere, industriële materialen en grillige en ruwe vormen bij, evenals contrasterende kleuren met veel zwart en rood.

Trend 2: Re-assemble

Een creatieve stijl waarbij je zelf op een nieuwe, andere manier composities maakt met oude en nieuwe materialen. Ongedwongen en speels, luchtig en fris; alles kun je naar eigen smaak combineren en vervangen. Maak stillevens of collages van verschillende materialen en planten, hang een boeket eens op. In de tuin kun je een mengelmoes van stijlen maken, met verschillende soorten beplanting en harde materialen. Ook het kleurenpalet is heel gevarieerd, van fel tot pastel.

Trend 3: Romantiek in de overtreffende trap

In het interieur combineer je warme kleuren met florale dessins en dierenprints. Rijke materialen als fluweel en marmer zorgen voor een decadente uitstraling. Bloemen en planten worden overvloedig gebruikt, met extra grote planten en bloemvormen en volle boeketten. In de tuin richt je een luxe buitenruimte in, met comfortabele meubelen en goud- en koperkleurige details. Ook weelderige borders horen bij deze trend, net als romantische pasteltinten en dramatische donkere kleuren, waaronder veel paars.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Moeskroen wensen je een heel mooi en fleurig 2018!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...
Zo verwelkom je de egel in jouw tuin!

Dit is het ideale moment om de egel te helpen bij het bouwen van een schuilplaats voor de komende koude wintermaanden. Laat die bladeren dus maar dwarrelen, en zorg voor een egelpoortje in de tuin. Wil jij de egel ook helpen? Bekijk dan onze tips!

...Lees meer...