Dag van de Natuur 2017, doet u mee?

Dag van de Natuur 2017, doet u mee?

Op zaterdag 18 of zondag 19 november kunt u in heel België samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen steken tijdens de Dag van de Natuur. Maaien, wilgen knotten, bomen planten… Er is genoeg te doen om de natuur in uw omgeving te herstellen en te behouden. Natuurpunt en plaatselijke jongerenorganisaties bundelen hun krachten en zorgen voor begeleiding, een hapje en een drankje.

Leve de natuur

Afhankelijk van de streek en de locatie kunt u verschillende werkzaamheden op u nemen. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk:

  • snoeien;
  • zagen;
  • hooien;
  • schoonmaken van poelen en paden;
  • het knotten van wilgen;
  • snoeien van fruitbomen;
  • het maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Leuk en gezond om te doen, want u bent lekker actief in de buitenlucht, en vaak steekt u er ook nog iets van op. Bovendien is de kans groot dat u nieuwe vrienden maakt met andere natuurliefhebbers uit de buurt.

Voor kinderen worden op verschillende locaties speciale activiteiten georganiseerd, zoals het planten van jonge boompjes. Hierbij leren ook zij allerlei dingen en hun liefde voor de natuur, flora en fauna zal alleen maar groeien. Met het behoud van het karakteristieke natuurlandschap helpt u ook de inheemse dieren, van vogels tot ringslangen. Zo wordt er gemaaid om de verspreiding van wilde orchideeën te stimuleren, worden wilgen geknot om de steenuil broedholtes te geven, en worden houtkanten en bossen verjongd om vlinders een aantrekkelijke leefomgeving te bieden.

Kijk voor locaties bij u in de buurt op de site natuurpunt.be. Zorg ervoor dat u warm en praktisch gekleed bent als u op 18 of 19 november in de natuur aan het werk gaat. Nog geen goede regenlaarzen, bodywarmer, werkbroek of handschoenen? Kom dan eerst langs in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...
tuintips
Onkruid verwijderen: tips voor een lenteproof tuin

Bij Famiflora houden we van groen, maar houden we onkruid liever buiten de deur. Maar hoe voorkom en bestrijd je dit groene monster? Wij vertellen het je graag!

Lees meer...