Dag van de Natuur 2017, doet u mee?

Dag van de Natuur 2017, doet u mee?

Op zaterdag 18 of zondag 19 november kunt u in heel België samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen steken tijdens de Dag van de Natuur. Maaien, wilgen knotten, bomen planten… Er is genoeg te doen om de natuur in uw omgeving te herstellen en te behouden. Natuurpunt en plaatselijke jongerenorganisaties bundelen hun krachten en zorgen voor begeleiding, een hapje en een drankje.

Leve de natuur

Afhankelijk van de streek en de locatie kunt u verschillende werkzaamheden op u nemen. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk:

  • snoeien;
  • zagen;
  • hooien;
  • schoonmaken van poelen en paden;
  • het knotten van wilgen;
  • snoeien van fruitbomen;
  • het maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Leuk en gezond om te doen, want u bent lekker actief in de buitenlucht, en vaak steekt u er ook nog iets van op. Bovendien is de kans groot dat u nieuwe vrienden maakt met andere natuurliefhebbers uit de buurt.

Voor kinderen worden op verschillende locaties speciale activiteiten georganiseerd, zoals het planten van jonge boompjes. Hierbij leren ook zij allerlei dingen en hun liefde voor de natuur, flora en fauna zal alleen maar groeien. Met het behoud van het karakteristieke natuurlandschap helpt u ook de inheemse dieren, van vogels tot ringslangen. Zo wordt er gemaaid om de verspreiding van wilde orchideeën te stimuleren, worden wilgen geknot om de steenuil broedholtes te geven, en worden houtkanten en bossen verjongd om vlinders een aantrekkelijke leefomgeving te bieden.

Kijk voor locaties bij u in de buurt op de site natuurpunt.be. Zorg ervoor dat u warm en praktisch gekleed bent als u op 18 of 19 november in de natuur aan het werk gaat. Nog geen goede regenlaarzen, bodywarmer, werkbroek of handschoenen? Kom dan eerst langs in ons tuincentrum in Moeskroen.
 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pompoenen voor Halloween en Sint Maarten

Halloween en Sint-Maarten zijn leuke feestdagen waar de kinderen van opvrolijken tijdens de donkere herfstdagen en deze nare coronatijd.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (2)

Ook tuinieren is vooruitzien. De herfst is de tijd voor het planten van voorjaarsbollen. Dat kan nu, maar ook nog in november en zelfs tot begin december, mits het niet vriest.

Lees meer...
Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...