Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Voorjaarsbollen? Plant ze eind september!

Vanaf begin september vind je in ons tuincentrum in Moeskroen een groot assortiment voorjaarsbollen. Wees er op tijd bij om de bollen van je keuze te bemachtigen en vergeet ze niet op tijd te planten. Dan beleef je nu alvast de nodige voorpret bij het idee van een fleurig voorjaar.

Narcissen, tulpen en nog veel meer soorten

Narcissen en tulpen kennen we natuurlijk allemaal. Maar er zijn nog veel meer mooie bollen die voor een vrolijk voorjaar zorgen. Er zijn bollen die vroeg (vanaf januari-februari) en bollen die laat (mei-juni) bloeien. Kijk op de verpakking en kies beide soorten om zo lang mogelijk van de verschillende voorjaarsbloeiers te kunnen genieten. Verder kun je kiezen op kleur, op hoogte en bijvoorbeeld of ze bij- en vlindervriendelijk zijn. Met name:

  • krokussen;
  • blauwe druifjes;
  • hyacinten leveren al vroeg in het jaar nectar voor bijen en vlinders.

En er zijn bollen die zichzelf vermeerderen; de zogenoemde verwilderingsbollen, zoals sterhyacinten, anemonen en het lelie-achtige knolgewas Erythronium. Deze houden over het algemeen van een schaduwrijk plekje, bijvoorbeeld onder een boom of aan de voet van een struik. En dan zijn er nog fraaie minder bekende soorten, zoals het zomer- of lenteklokje (Leucojum), de elegante prairielelie (Camassia) en de witte en blauwe Anemone blanda.

Wanneer plant je voorjaarsbollen?

Vroeg bloeiende voorjaarsbollen, zoals sneeuwklokjes, winterakonieten en sterhyacinten (Scilla) plant je het best vanaf eind september tot begin november. Plant ze zo snel mogelijk na aankoop, anders kunnen ze uitdrogen. Soorten die iets later bloeien, zoals narcissen en tulpen, kun je van eind oktober tot begin december planten, mits het niet vriest. Soorten die later bloeiende, zoals sierui (Allium), prairielelie (Camassia) en keizerskroon (Fritillaria imperialis), kun je prima in november en ook nog begin december planten, zolang het niet vriest en de grond niet bevroren is. Als vuistregel geldt dat je de bollen – met het puntje omhoog – twee keer zo diep plant als de bol hoog is. Kijk voor de juiste plantafstand op de verpakking.

Sla dus nu je slag in ons tuincentrum in Moeskroen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...
Zo verwelkom je de egel in jouw tuin!

Dit is het ideale moment om de egel te helpen bij het bouwen van een schuilplaats voor de komende koude wintermaanden. Laat die bladeren dus maar dwarrelen, en zorg voor een egelpoortje in de tuin. Wil jij de egel ook helpen? Bekijk dan onze tips!

...Lees meer...