Organiseer een tuinfeest!

Organiseer een tuinfeest!

Laat familie en vrienden ook van je groene paradijsje genieten en organiseer een tuinfeest. Bij Famiflora vind je beslist alle benodigdheden.

10 Tuinfeesttips

  1. Zet een grote tafel midden in de tuin of plaats meerdere terras- en bijzettafels bij elkaar. Verzamel al je tuin- en klapstoelen en zet die eromheen.
  2. Dek de tafel(s) met vrolijk plastic tafelzeil, stapels borden, gekleurd glaswerk en vul kleurige of beschilderde tuinpotten met servetten, rietjes en bestek. Een fleurige bos bloemen, al dan niet uit eigen tuin, mag ook niet ontbreken.
  3. Vul karaffen met water, citroenschijfjes, munt en met ijsblokjes waarin je afgespoelde bloemetjes uit eigen tuin hebt ingevroren. Zet er voldoende drinkglazen bij, zodat je gasten zichzelf kunnen inschenken.
  4. Vul een gietijzeren emmer, teil of kruiwagen met koud water en een lading ijs en leg daar de frisdrankjes en flesjes bier in te koelen. Leg of hang er een flessenopener bij.
  5. Hang lampionnen en slingers vlaggetjes of lampjes in de pergola of boom.
  6. Is het een zonovergoten dag? Plaats een parasol of span een schaduwdoek. Neem een (hang)mand en doe daar zonnebrandcrème, antimuggenspul en verpakte vochtige doekjes in. Hang een wespenvanger op en steek citronella-geurkaarsen aan.
  7. Is er kans op regen? Een kant-en-klare partytent hoeft niet duur te zijn. Of span een zeil tussen de schuur en de schutting of pergola. Bij een klein buitje biedt een parasol ook uitkomst.
  8. Zorg voor voldoende tuinverlichting of steek een paar tuinfakkels aan.
  9. Plaats de barbecue op een veilige plek en stabiele ondergrond, steek hem op tijd aan (voordat de eerste gasten arriveren) en houd een emmer water of een brandblusser bij de hand.
  10. Zet een vuurkorf klaar en leg daarbij een zak marshmallows en barbecuespiesen, zodat je gasten de zoete spekjes kunnen roosteren.

Veel plezier!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...
Zo verwelkom je de egel in jouw tuin!

Dit is het ideale moment om de egel te helpen bij het bouwen van een schuilplaats voor de komende koude wintermaanden. Laat die bladeren dus maar dwarrelen, en zorg voor een egelpoortje in de tuin. Wil jij de egel ook helpen? Bekijk dan onze tips!

...Lees meer...