Moestuinieren in maart

Moestuinieren in maart

Rol uw mouwen maar op, want het moestuinseizoen kan weer beginnen! Een goed begin is het halve werk, dus zorg er nu voor dat u straks volop kunt oogsten en kunt genieten van lekkers uit eigen tuin – of van eigen balkon.

  1. Maak de grond klaar om te zaaien en te planten. Verwijder afgestorven planten en onkruid, schoffel en spit de grond eventueel goed om en verspreid organische meststoffen, zoals gedroogde koemestkorrels. Plaats plastic tunneltjes of dek de grond af met doorzichtig plastic, om de aarde droog te houden en sneller te laten opwarmen.
  2. Kijk in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne naar speciale moestuingrond en -voeding, verhoogde kweekbakken, kweekkasjes en vierkante-meterbakken.
  3. Zaaien maar! U kunt nu, mits de grond niet te koud en te nat is, al heel veel ter plekke zaaien: doperwtjes, kapucijners, peultjes, prei, raapstelen, radijs, rapen, snijbiet, spinazie, spruitjes en wortels.
  4. Plant of poot aardappels, uien, sjalotten en prei en plant bessenstruiken als u daar plek voor hebt. 
  5. Zaai in de vensterbank artisjok, aubergine, courgette, basilicum, komkommer, paprika’s en pepers voor.
  6. Houd voor de zekerheid vliesdoek en cloches bij de hand om de jonge gewassen tegen nachtvorst te beschermen. Houd ook slakken in de gaten en op afstand met koperringen, fijngemalen eierschalen, koffiedik, schelpen, grind of split.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...