Tuintrends 2017

Tuintrends 2017

Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen op tuingebied? De Tuinbranche Nederland, de branchevereniging VHG voor ondernemers in het groen en Mooiwatplantendoen.nl hebben drie trends voor 2017 gesignaleerd. Opvallend is dat bij elke trend rekening wordt gehouden met biodiversiteit en een goede waterhuishouding. Dat is alvast een mooi begin van het nieuwe jaar!

Trend 1: De geëmancipeerde tuin

Het klinkt een beetje vreemd, maar het komt erop neer dat alles en iedereen gelijk is. Dus zijn er zowel mannelijke als vrouwelijke vormen en elementen (denk aan rechte en ronde lijnen) en zachte en harde kleuren. Sierlijk bloeiende vaste planten als flox, Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) worden gecombineerd met een robuuste beuk en de oersterke klimop.

Trend 2: De energieke tuin

Gezondheid en wellness spelen een belangrijke rol in ons leven, dus waarom niet in de tuin? Dynamische en rustgevende elementen wisselen elkaar af. Planten met krachtige vormen en felle kleuren, zoals duizendknoop (Persicaria) en vuurpijl (Kniphofia) passen in het dynamische plaatje. Voor ontspanning en rust zorgen buxus en laurier in bol- of kegelvorm.

Trend 3: De harmonieuze tuin

Even helemaal tot uzelf komen in een besloten, intieme tuin met natuurlijke materialen en  organische, ronde vormen. Ook al uw zintuigen worden geprikkeld in de harmonieuze tuin, met geurende, aaibare en eetbare planten.  Een overwegend groen en blauw kleurenpalet past hier goed bij, met planten als salie (Salvia), blauweregen (Wisteria), ridderspoor (Delphinium), gentiaan en violen.

Gelukkig nieuw tuinjaar!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...