Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Het tuinseizoen is goeddeels voorbij. Gelukkig kunnen we de komende donkere periode heel makkelijk opvrolijken met potten, manden en bakken met herfst- en winterbloeiers en wintergroen. Geef deze een prominente plek op de terras- of balkontafel, zodat je er vanuit huis goed zicht op hebt en volop van kunt genieten. In ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne heb je volop keuze, zowel uit planten als uit mooie potten, manden en bakken.

Top 5 combinaties herfst- en wintertafel

  1. Klassiek rood en groen: klimop met bergthee (Gaultheria), roodbloeiende dopheide Erica carnea, parelbes Pernettya mucronata of Skimmia
  2. Bontgekleurd: verschillende soorten sierkool of winterviolen
  3. Stijlvol: witbloeiende violen of cyclamen met het zilverstruikje (Calocephalus brownii) en een grote bak of pot vol bloeiende kerstrozen
  4. Wintergroen: klimop, hulst en een miniconifeer
  5. Trendy: laagblijvende siergrassen als blauw schapengras (Festuca glauca)


Zet voor meer sfeer eventueel nog een vogelvoederschaal en een robuust windlicht of een buitenlantaarn met stompkaars op tafel.

Verzorgingstips

  • Bekleed de binnenkant van de potten, bakken of manden voor de zekerheid met bubbeltjesplastic, om te voorkomen dat de wortels van de planten bevriezen. Zorg er wel voor dat er gaten in het plastic op de bodem zitten, of laat de bodem vrij, zodat overtollig regenwater weg kan lopen.
  • Gebruik goede potgrond en vergeet bij langdurige droogte niet af en toe water te geven.
  • Geef geen water als het vriest of er vorst wordt verwacht. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...