Verticaal Tuinieren

Verticaal Tuinieren

Om te genieten van een tuin heeft u geen grote tuin nodig. U kunt ook tuinieren op uw balkon! Hoe? Door verticaal te tuinieren! In ons tuincentrum in Moeskroen vindt u alle benodigdheden voor verticaal tuinieren. Weet u niet hoe u moet beginnen? Geen nood, wij geven u tips.

Een verticale tuin maken

Verticaal tuinieren doet u door planten boven elkaar te plaatsen en zo een groene muur te creëren. Dit kunt u doen op verschillende manieren:
•    Zet een pallet op zijn kant en zet losse planten erin.
•    Hang zakken aan uw schutting en plant daar planten in.
•    Hang potten met planten aan uw schutting boven elkaar.
•    Knip een gat in de zijkant van plastic flessen, vul de flessen met aarde en een plantje en hang deze op.
•    Bouw plantenbak waar u jute of vilt als achtergrond gebruikt en gaas aan de voorkant. Vul de bak met aarde en planten en zet deze tegen een muur aan.

Tips voor planten in een verticale tuin

Combineer het liefst planten met een verschillende waterbehoefte. Planten die weinig water nodig hebben kunt u boven in de verticale tuin planten, terwijl de planten die het meeste water nodig hebben het beste onderin kunnen.

Verticaal tuinieren is niet moeilijk

Er zijn kant en klare zakken die u kunt kopen voor uw verticale tuin. Deze en alle andere benodigdheden voor verticaal tuinieren vindt u in ons tuincentrum in Moeskroen. Wilt u advies over de soort planten die het meest geschikt zijn voor uw verticale tuin? Onze medewerkers staan voor u klaar!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga nu uit je bol met voorjaarsbollen (1)

Ja, het is herfst… Het regent veel, de bomen worden kaal, het is elke dag alweer lang en vroeg donker en het kan hard waaien. En corona maakt niemand blij. Maar er...

Lees meer...
Siergrassen sieren herfst en winter

Deze herfst zijn we natuurlijk druk bezig met het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen en narcissen, en met het opfleuren van het terras en de tuin- of balkontafel met potten en bakken vol bloeiende violen, heide, chrysanten en bergthee.

Lees meer...
5 groene activiteiten voor de kinderen in de herfstvakantie

Het kan stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog nazomeren. In de herfstvakantie kun je er sowieso heerlijk en corona-proof met het hele gezin op uit!

Lees meer...
Zo verwelkom je de egel in jouw tuin!

Dit is het ideale moment om de egel te helpen bij het bouwen van een schuilplaats voor de komende koude wintermaanden. Laat die bladeren dus maar dwarrelen, en zorg voor een egelpoortje in de tuin. Wil jij de egel ook helpen? Bekijk dan onze tips!

...Lees meer...