De Nationale Tuinweek

De Nationale Tuinweek

Van 11 tot en met 19 juni 2016 organiseert het tijdschrift Groei & Bloei voor de derde keer de Nationale Tuinweek. Het thema van dit jaar is: ‘Nederland en Vlaanderen in bloei.’ Tal van enthousiaste vrijwilligers van de verenigingen Groei & Bloei zochten de mooiste open tuinen uit en organiseren workshops, plantenmarkten, lezingen en excursies door het hele land, voor jong en oud. Ook in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne is regelmatig iets te beleven.

Open tuinen en fietspuzzeltochten

Het doel van de Nationale Tuinweek is een groenere omgeving te organiseren, met als credo: ‘Tegel eruit, plant erin!’ Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit en het welzijn van onszelf in het algemeen. Meer groen en minder bestrating voorkomt ook overbelasting van rioleringen.
Een kleine greep uit het programma: de Noord-Hollandse tuin-fietspuzzeltocht, zaadbommen gooien in De Bilt, drijvende tuintjes in de Lindegracht in Heerenveen en een bezoek aan de Internationale Kwekerijdagen op het Gelderse landgoed Bingerden (van 17 t/m 19 juni). De Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni afgesloten met het Open Tuinen Weekend. Meer dan duizend trotse leden van de vereniging Groei & Bloei stellen dan hun tuin voor iedereen open.

Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. Voor planten die de biodiversiteit ten goede komen en bijvoorbeeld vlinders en bijen trekken kunt u natuurlijk terecht in ons tuincentrum in Moeskroen en De Panne.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...