Woonplant van de maand april: Peperomia

Woonplant van de maand april: Peperomia

Vele tinten groen, met geel, rood en zilver. En dat allemaal in een compacte plant met een rijke puur natuur-uitstraling: Peperomia.

Bloemen als staartjes

Peperomia is er in vele soorten, maten, soorten en kleuren, van groen tot roze. De planten hebben grote sierwaarde door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes, andere bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat  blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet. Die dichte structuur straalt iets beschermends uit en absorbeert bovendien geluiden, zodat de plant in huis voor verstilling zorgt. Al het groene blad werkt dan nog eens luchtzuiverend !

Peperomia heeft niet veel verzorging nodig: 'liefdevol verwaarlozen' is het devies. De plant staat het liefst licht, maar niet in de volle zon, al kan hij die vaak wel hebben. Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad, dan groeit de plant het best. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
tomaten
De rijke variëteit van tomaten

Tomaten, deze sappige vruchten zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, waardoor ze een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden bieden in de keuken. We nemen je mee op een smaakvolle reis door ons uitgebreide assortiment tomatensoorten.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
verzorgingstips
De 5 meest voorkomende problemen bij planten. En hoe je ze kan oplossen

Het overkomt elke plantliefhebber: je prachtige plant laat z’n blaadjes hangen of (nog erger!) vallen. Is het tocht, te weinig water, of toch nog iets anders? Hoe herken je de meest voorkomende problemen bij planten? En hoe ga je snel te werk om ze te voorkomen?

Lees meer...