Geniet zo lang mogelijk van uw bloemen: 7 tips!

Geniet zo lang mogelijk van uw bloemen: 7 tips!

Zo voelen uw bloemen zich zo lang mogelijk lekker

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn bloemen genieten. Maar moet u nu de steel recht afsnijden of schuin? Moet er suiker in het water of bloemenvoeding? Zo zijn er tal van vragen en antwoorden als het gaat om de verzorging van bloemen.

Deze tips kunnen u helpen :

1. Maak uw vaas goed schoon:

Bacteriën zijn funest voor bloemen, dus zorg ervoor dat de vaas helemaal schoon is voordat u deze gebruikt. Bacteriën blokkeren de stengel en voorkomen zo de absorptie van water. Dit kan ertoe leiden dat de bloemen verwelken. Ook is dit vaak de oorzaak van doorweekte en slijmerige stelen. 

2. Bloemenvoeding:

Vul de vaas met schoon water en voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. 

3. Verwijder de onderste bladeren:

Verwijder alle bladeren die worden ondergedompeld in het water. Dit doet u omdat deze kunnen rotten en ze zorgen voor extra bacteriën in de vaas. En dat wil natuurlijk niemand. 

4. Snij de stengels af:

Snij de stengels af (recht of schuin, het mag allebei) met een schoon ontsmet mes of schaar om potentieel contact met bacteriën te minimaliseren. En dan - jawel - is het tijd voor the fun part: schik uw bloemen in de vaas!

5. Hou de bloemen koel:

Direct zonlicht en hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de levensduur van bloemen aanzienlijk verkort worden. Vermijd 'hotspots' zoals de keuken of serre of in de buurt van radiatoren. Kies voor een koele en schaduwrijke plek.

6. Zet uw bloemen niet in de buurt van fruit:

Hou uw bloemen uit de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft het hormoon ethyleen af die ervoor zorgt dat bloemen en planten in rap tempo verouderen.

En dan: genieten geblazen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...