Bloemen- en plantentrends 2015: Verrassend wild

Bloemen- en plantentrends 2015: Verrassend wild

1: Verrassend wild

Bloemenbureau Holland voorspelt een fleurig en kleurig nieuw jaar, met drie trends waar we volop inspiratie uit kunnen putten. De trend ‘verrassend wild’ speelt in op ons verlangen naar pure, eenvoudige en ongekunstelde producten, vormen en materialen. We willen zien waar iets van is gemaakt en waar het vandaan komt. Als het even kan gaan we zelf aan de slag, met het zaaien van bloemen, stekken van planten, het kweken van groenten en het maken van potten en vazen van allerlei (opberg)materialen.

Kenmerken

  • Ruwe, robuuste en natuurlijke vormen
  • Ongepolijste, verweerde, hergebruikte en natuurlijke materialen als hout, terracotta, glas, beton, natuursteen en touw
  • Grove structuren
  • Vlekkerige dip-dye dessins 
  • Naturelkleuren, gecombineerd met warme oker- en terratinten en met grijsblauwe en zeegroene accenten
  • Nonchalante, rommelige boeketten met wilde irissen, tulpen, Afrikaanse lelies, lelietjes-van-dalen, Incalelies (Alstroemeria), siergrassen en kruidachtig groen
  • Veel verschillende kamerplanten, overwegend groen of met witte bloemen, en hier en daar een hangend exemplaar

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
gazon
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
tuintips
Een lenteproof tuin: snoeien in maart

Ga de lente tegemoet met een tuin die klaar is om te groeien en bloeien! tuincentrum Famiflora neemt je mee in de wereld van snoeien, een essentiële stap om je tuin voor te bereiden op het komende groeiseizoen.

Lees meer...
moestuin
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...